Dental Blog

A Szent Lukács SPA Dental Blogbejegyzései közérdekű és szakmai témákban.

06

Jun 2018

Mi a dentálhigiénia és mi a célja? Miért tartjuk az egyik legfontosabb fogászati kezelésnek?

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: dentálhigiénia, Szájápolás, szájhigiénia, megelőzés

A szájunkban baktériumok élnek, ezeknek a többsége hasznos, de vannak, amelyeknek a túlzott elszaporodása bizonyos betegségeket (szuvasodás, fogágy betegség) okoz. Ezeknek a baktériumoknak a szájban a fogakon lévő lepedék és fogkő a táptalaja. A dentálhigiénia feladata, hogy ezeknek a baktériumoknak az elszaporodását megakadályozza, egyrészt úgy, hogy professzionális módszerekkel eltávolítja a fogkövet, másrészt megtanítja a pácienst, hogy milyen otthoni módszerekkel tudja a fogakat lepedékmentesen tartani.

15

May 2018

Családi öröklődésben keresi a fogproblémáinak okait? Lehet, hogy becsapja magát!

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Genetika, Fogak

Az Európai Unió országai között Magyarország azok közé tartozik, ahol a legrosszabb állapotban van az emberek fogazata, legnagyobb az átlagos foghiány. Mennyire lehet a fogászati problémákat a rossz genetikai adottságoknak tulajdonítani, mennyi az igazság abban, ha valaki azt mondja: „apáméknak is rosszak voltak a fogai, ezt örököltem tőlük”?

13

May 2018

Érdekesség, vagy bizarr játék? Műkörömfogak!

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: Kozmetika, Műköröm

Egy nagy kedveltségű orosz Instagram oldalon a Nail Sunny-n, ami műkörmökkel foglalkozik, rövid idő alatt sok százezres nézettséget ért el egy igen bizarr videó, ahol a körmök helyére fogak kerültek. A hozzászólások alapján kétségtelen, hogy köröm-művész érzékeny témára lépett. 

18

Dec 2017

A legszebb mese, legtanulságosabb jelenete a fogakról

By: Budapest Fogászati Rendelő | Tags: mese, gyermekfogászat, gyermekek, rajzfilm

Ki ne emlékezne Az Egyszer volt… az élet című, 1986-os francia televíziós rajzfilmsorozatra? A testről szóló részek közül nem maradhattak ki a fogak sem.  A sorozat alkotója, írója és a rendezője Albert Barillé máig zseniális műve felejthetetlen. Az alábbikaban a kedvenc részletünket mutatjuk be Önöknek.